Про це передає прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

За словами депутата облради від ВО «Свобода» Ольги Шайдулліної, пацієнтів приймають у жахливих умовах.

«Часто в одному кабінеті проводять прийом по двоє лікарів, немає можливості обладнати маніпуляційну кімнату, нема умов, щоб проводити щеплення, найбільша проблема – огляд немовлят. А в літній період, коли відбуваються медогляди школярів, у коридорах взагалі не проштовхнутися. Ситуація давно потребує реагування та термінових рішень влади», — зазначила Ольга Шайдулліна.

За її словами, депутати-свободівці вже давно вимагають від влади виділити кошти з бюджету на реконструкцію недобудованого акушерського корпусу Бродівської центральної районної лікарні під поліклінічне відділення Бродівської центральної районної лікарні.

Зокрема, із відповідним депутатським зверненням 17 липня 2017 року голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Олег Панькевич та Ольга Шайдулліна звернулися до голів Львівської облдержадміністрації Олега Синютки та обласної ради Олександра Ганущина.  

Як розповів Олег Панькевич,  до фракції ВО «Свобода» звернулися голова Бродівської організації Спілки офіцерів України Микола Зеленський, а також інші представники громадськості Бродівського району з приводу необхідності перенесення дитячого поліклінічного відділення Бродівської ЦРЛ, що сприяло би поліпшенню умов роботи медичного персоналу, розміщенню спеціалізованих кабінетів та покращенню умов лікування пацієнтів.

Таким приміщенням, за словами заявників, могло би слугувати незавершене будівництво акушерського корпусу Бродівської ЦРЛ, що на вул. Коновальця у м. Броди, оскільки на це приміщення були витрачені чималі кошти з бюджетів різних рівнів. Також воно може бути використане і під поліклінічне відділення Бродівської ЦРЛ для дорослих пацієнтів.

Свободівці запропонували при уточненні показників обласного бюджету передбачити кошти на корекцію проекту і реконструкцію недобудованого акушерського корпусу Бродівської ЦРЛ під поліклінічне відділення.

У відповідь на депутатське звернення в облдержадміністрації повідомили, що підтримують пропозицію про виділення коштів на коригування проектно-кошторисної документації на цей об'єкт.

Після огляду приміщення дитячої поліклініки за участі депутата Ольги Шайдулліної було вирішено розглянути питання на засіданні профільної комісії Бродівської районної ради, винести його на розгляд сесії, а також звернутися до обласної ради щодо виділення фінансування на коригування проектно-кошторисної документації, щоб перепрофілювати довгобуд пологового відділення в поліклінічне відділення ЦРЛ.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ