2 червня 2020 року активісти Всеукраїнського об’єднання «Свобода» спільно з громадськими активістами-антикорупціонерами закликали розформувати Окружний адміністративний суд міста Києва, провести переатестацію та люстрацію суддів, перевірки їх на предмет співпраці з російськими спецслужбами та ворожою агентурою в Україні, а також звернулися до НАБУ та НАЗК щодо перевірки корупційних діянь місцевої Феміди.

Про це поінформували у пресслужбі ВО «Свобода».

«Судді одіозного Окружного адмінсуду міста Києва стали символом сваволі, беззаконня, повного потурання права і проросійського реваншу. Тут досі працюють судді, які забороняли Революцію гідности, а опісля її перемоги уникнули люстрації, не пройшли переатестацію і відповідно до закону не мають належних підстав для здійснення повноважень.

Вони постійно приймають антиукраїнські рішення, спрямовані, зокрема, на забезпечення реваншу і капітуляції. Саме вони забороняли одержавлення банку Коломойського, коли той вивів з нього мільярди доларів, вони повертали на посади Насірова, Бочковського та інших корупціонерів, а зараз вони пачками штампують рішення на користь одіозного Портнова, напевно, за вказівками Кремля, – повідомив присутній на заході заступник Голови ВО «Свобода» Юрій Сиротюк.

Активісти наголосили на небезпеці того, що українофоби в мантіях дійдуть до винесення рішень про заборону української державности. Присутні пікетували цей суд, аби продемонструвати незгоду з його діями і закликали очільника держави розформувати його: провести переатестацію та перевірку суддів на предмет співпраці з російськими спецслужбами та іноземною агентурою.

«Цей суд проявляє власну ворожість до українців в усіх напрямках: ухвалює рішення на користь незаконних забудовників, на користь Кличка у його підкилимному і непрозорому збільшенні вартості проїзду у транспорті, виступає проти декомунізації й поховання в минулому наслідків окупації тощо. В усіх рішення вони нагадують не український суд, а Басманний суд Москви», – додав Юрій Сиротюк.

На завершення націоналіст зауважив, що близько 60% рішень цього суду скасовує апеляційна інстанція, ще 20% – касаційна, також є значний відсоток висновків Європейського суду з прав людини. Тобто понад 80% рішень цього суду вищі інстанції визнають незаконними, отже, його слід розпустити.

Свободівці наголосили, якщо президент цього не зробить, то фактично візьме на себе відповідальність за усі незаконні рішення цього суду.

ІА "Вголос": НОВИНИ