Об'єднані сили націоналістів (ВО «Свобода», «Національний корпус», «Правий сектор», КУН, ОУН і ДІЯ) висунули кандидатом у народні депутати по мажоритарному округу №88 (Коломия та Городенка, що на Івано-Франківщині) героя Майдану, антикорупційного активіста, відомого громадського діяча, уродженця Коломиї Олександра Аронця.

Широкому загалу він відомий завдяки його прямим трансляціям із гарячих точок Революції гідності. Тоді, починаючи з 21 листопада, з «Аронець live» мільйони українців з усього світу мали змогу в режимі он-лайн спостерігати за перебігом подій. Пізніше він активно включився в антикорупційну боротьбу та боротьбу за покарання замовника вбивства Героя Небесної Сотні Василя Сергієнка.

Що ще відомо про Олександра Аронця: 

Хто ще має намір балотуватись по виборчому окрузі №88:
  • Андрій Іванчук, чинний народний депутат України, обранець партії колишнього прем’єр-міністра Арсенія Яценюка “Народний фронт”. Висувається шляхом самовисування. За даними руху “Чесно”, Андрій Іванчук 83 рази порушував принцип особистого голосування, займався “кнопкодавством”, а також є фігурантом антикорупційного розслідування. Рух “Чесно” зафіксував використання практики “засівання” округу за допомогою іменної благодійної організації. Слід зауважити, що в 2014 році перемогу на окрузі здобув інший висуванець партії “Народний фронт”, який нещодавно балотувався в президенти - Юрій Тимошенко. Станом на сьогодні не відомо про його наміри балотуватися. 
  • Василь Крутчак - блогер. Самовисуванець. Василь Крутчак вже балотувався до Верховної ради у Чернігові. Тоді ЗМІ називали його технічним кандидатом представника БПП Сергія Березенка.
  • Олег Токарчук - головний лікар Коломийської дитячої лікарні. Висунутий партією “Об’єднання “Самопоміч”. ЗМІ повідомляли, про наявність невідповідності у майновому стані та бізнес-діяльності дружини Олега Токарчука. Окрім того, головний лікар дитячої лікарні притягався до адміністративної відповідальності за несвоєчасне подання декларації.
  • Іван Вережак - сільський голова селища Котиківка Городенківського району Івано-Франківської області. Висуванець партії “Голос”. До останнього часу був заступником голови обласної організації Української галицької партії.
  • Хто буде висуванцем на окрузі від президентської партії “Слуга народу” наразі не відомо.
Аронець у своєму «Фейсбуці» оголосив збір коштів на боротьбу з «корупціонерами та гречкосіями»:

«Для перемоги над опонентами (а на окрузі має намір балотуватися нардеп Андрій Іванчук, якого називають правою рукою Яценюка) потрібні організаційні та фінансові ресурси. Станом на зараз я ще збираю кошти на заставу. А для того, щоб увійти до Парламенту, потрібно бодай 300-400 тисяч гривень – на друк поліграфії, розміщення на кількох зовнішніх носіях реклами тощо. Якщо вам близькі мої погляди та не байдуже майбутнє України, буду щиро вдячний за допомогу. Кожна ваша гривня - це ще один крок до справжньої європейської країни, ще один крок до правової держави, ще один крок до позитивних змін та якісних реформ, ще один крок до кращого майбутнього вашої родини. Зробимо Україну кращою разом!» - пише кандидат у нардепи.

Реквізити:

Приват-банк 4149439311396976

Монобанк 5375414101744943

 

ІА "Вголос": НОВИНИ