[media=154357,154358,154359] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Представники націоналістів виступили з трибуни Львівської облради.

«Мені, як громадянину України, було ніяково, що сесія розпочалася о 10, ми зайшли у сесійну залу об 11 годині, а депутатів у сесійній залі нема. Є інформація, що відповідно до таємних пунктів Мінських угод, амністія захисникам України можлива лише разом із амністією сепаратистам. А це є неприпустимим. В економіці присутня значна частка капіталу країни-агресора Росії. Потрібно націоналізувати підприємства країни-агресора. Також українська земля під час війни не може бути товаром. Потрібно припинити піднімати тарифи, бо це зумовлює збідніння українців. А тому вимагаємо прийняти звернення до Президента, Кабміну та Верховної Ради з вимогою підписати закон про амністію, продовжити мораторій на продаж землі, припинити підвищувати тарифи, націоналізувати російські підприємства на території України», - зазначив представник «Національного корпусу» Святослав Сірий.

Представник українських націоналістів Юрій Чорнота заявив, що схожі акції проводитимуться і у всіх регіонах України, а львівські депутати сьогодні мають змогу показати, чи вони на боці патріотів.

«Українські націоналісти підписали Маніфест та розпочали консолідацію українського суспільства. Його реалізація цього документу є кроком до панування на своїй, Богом даній землі. Хіба те, що українські вояки, які воювали за Україну, а зараз сидять у тюрмах за сфабрикованими справами, –це справедливо? Хіба український народ може подавати свою землю невідомо кому, а в результаті залишитись без територій? Сьогодні ви, львівські депутати, можете показати, на чиїй стороні ви є»,- зазначив активіст.

Очільник Львівської обласної «Свободи» Руслан Кошулинський вважає тези Національного маніфесту базою та основою, щоби країна вийшла з тієї кризи у яку олігархи її пхають.

Зокрема:

- «Визначити пріоритетом державної політики реалізацію національних інтересів України.

- Визнати Російську Федерацію державою-агресором на всіх рівнях світової дипломатії. Розірвати дипломатичні відносини, блокувати окуповані території, припинити діяльність російського бізнесу в Україні, застосувати санкції до російського капіталу, товарів та послуг.

- Законодавчо визнати «ОРДЛО»

окупованими територіями та розробити реальний план звільнення Криму і Донбасу від окупантів. Негайно приступити до реалізації його розвідувально-диверсійної, економічної та інформаційної складових.

- Повернути право на відновлення ядерного потенціалу як фундаментальної засади національної безпеки у зв'язку з порушенням Будапештського меморандуму.

- Створити високотехнологічну професійну контрактну армію, а також резервну армію, укомплектовану за територіальним принципом.

- Законодавчо закріпити право на збройний захист та вільне володіння зброєю.

- Очистити від ворожої пропаганди український інформаційний простір. Культивувати традиційні цінності, зміцнювати національну свідомість і гідність. Забезпечити українській мові статус єдиної державної.

- Провести реальну люстрацію як докорінне очищення влади, посилити кримінальну відповідальність за вчинення корупційних дій.

- Запровадити дієву процедуру імпічменту Президента та ухвалити закон про відкликання депутатів усіх рівнів, суддів та посадовців.

- Запровадити виборність суддів та певних категорій місцевих посадовців.

- Ліквідувати олігархічний лад: повернути в державну власність надра, стратегічні об'єкти та підприємства, незаконно приватизовані після 1991 р., ліквідувати приватні монополії, припинити виведення капіталів в офшори.

- Забезпечити трудові права українців і створити умови для дієвого профспілкового руху.

- Ухвалити соціально справедливий Податковий кодекс, що сприятиме розвитку дрібного й середнього підприємництва.

- Забезпечити розвиток національної атомної та альтернативної енергетики як запоруки енергетичної незалежності держави.

- Упорядкувати міграційну політику, що включає ефективну боротьбу з нелегальною міграцією та створення умов для повернення українців на Батьківщину.

- Відновити позитивну динаміку в національній демографії: укріплювати інститут традиційної сім'ї, посилити національно-патріотичне виховання, робити ставку на молоде покоління.

- Сприяти створенню єдиної помісної церкви з центром у Києві», ‒ йдеться в документі.

Українські націоналісти дали депутатам годину часу на реалізацію їхніх вимог та попросили надати їм відповідь о 12:30.

Після цього депутати Львівської облради підтримали напрацювання спільного з пікетувальниками проекту вимог.

Як уже писав Вголос, націоналісти прийшли на сесію облради, щоб передати депутатам свої звернення. Зокрема, на сесії присутні представники від ВО «Свобода», ВГО «Сокіл», «Національного корпусу» та «Правого сектора».

Депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Руслан Кошулинський запропонував голові ЛОР Олександру Ганущину дати слово пікетувальникам після завершення зачитування депутатських звернень та заяв.

Нагадаємо, сьогодні перед приміщенням Львівської обласної ради зібралися українські націоналісти. Патріоти вимагають від влади визнати їхній Маніфест та підписати амністію воїнам АТО.

Між тим, організатори акції повідомили, що під час сесії Львівської обласної ради продиктують низку вимог, задекларованих у Національному маніфесті.

Зокрема, націоналізація російського капіталу в Україні, припинення постійного зростання тарифів з оплати комунальних послуг та продовження чинного мораторію на продаж землі до врегулювання економічної та соціально-політичної ситуації в країні.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ