Нацполіція придбає для власних працівників понад 6,5 тис. зимових курток на загальну суму, яка перевищує 16 млн грн.

Постачатиме одяг для правоохоронців компанія «Праймформ», яка фігурує у низці проваджень. Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

Згідно з інформацією ЗМІ, «Праймформ» фігурувала у справі щодо придбання армії шкарпеток за удвічі вищою ціною. В 2015 році українським військовим закупили майже 1,5 млн шкарпеток, за які заплатили 13,5 млн.

За версією офіційного слідства, посадовці Міністерства оборони сприяли тому, аби комерційні структури, серед яких є компанія “Праймформ”, постачали Збройним силам одяг за завищеними цінами. Держава витратила майже 13,5 мільйонів гривень на закупівлю 1,4 мільйона пар шкарпеток військовим. Тоді як їхня реальна вартість, на думку правоохоронців, була вдвічі меншою.

Продукцію фігурантів розслідування, зокрема, й фірми “Праймформ”, арештували кілька років тому. Утім, вироків наразі у цій справі немає.

Окрім цього, “Праймформ” “засвітилася” й в іншому кримінальному провадженні, яке веде Державне бюро розслідувань. Ідеться про зловживання посадовців Міноборони, що спричинило тяжкі наслідки для держави. Про це “Слідство.Інфо” довідалося з рішень Бориспільського суду Київської області.

На думку слідства, службовці оборонного відомства допомогли низці приватних фірм отримати перемогу на тендері, щоб постачати товари за завищеною вартістю. За версією ДБР, через це держава переплатила компаніям чотири мільйони гривень. У переліку тих, хто фігурує у провадженні, є “Праймформ”. У цьому році компанія отримала від Міноборони замовлення на постачання шкарпеток на більш як 11 мільйонів гривень.

Як писав «Вголос», Аваков задумав “церковну” реформу поліції.

ІА "Вголос": НОВИНИ