Про це на своїй сторінці в Facebook написав перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін. 

За його даними, «Гулі Лоту» нещодавно вийшов з азербайджанської в'язниці і зараз, перебуваючи у Туреччині, активно працює над створенням злочинного угруповання. Вплив цього «злодія в законі», за словами Аброськіна, поширюється і на Україну, де одразу після звільнення «Гулі Лоту» з в'язниці почалися викрадення бізнесменів та їхніх родичів різних національностей. Викуп за людей вимагають в біткоїнах.

Крім того, за даними заступника голови Нацполіції, ще під час ув’язнення «Гулі Лоту» з в'язниці організовував вбивства і «розборки» з метою захоплення ринку збуту зелені.

«Він відомий тим, що ще перебуваючи у в'язниці організовував вбивства - «розборки» в країнах колишнього Союзу для захоплення ринку збуту самої звичайної зелені - петрушки, кропу, салату і т. д. Це на перший погляд здається дрібницею, але за цим стоять великі гроші», - написав Аброськін.

Аброськін зазначає також, що до цього «злодія» з України потяглося чимало кримінальних елементів.

«До цього злодія в Туреччині з нашої країни потягнулася ціла черга бажаючих схилити голову і присягнути на вірність, але ми зробимо все можливе, щоб нога жодного злочинця не ступила на нашу землю, а його прихильникам побажаю краще виїхати за межі нашої країни. Вже є деякі постраждалі від рук злочинця і його прихильників, яких ми звільнили, але є й ті, які вважають, що краще заплатити. Можу сказати тільки одне - звертайтеся, будемо допомагати, тому що заплатили раз, він до вас прийде ще раз», - написав заступник глави Нацполіції.

112 канал повідомляє, що «Гулі» був заарештований в Баку в 1995 році. 

У 2005 році строк за вимагання, викрадення людей і зберігання вогнепальної зброї був збільшений у зв'язку з новими звинуваченнями і загальний термін тюремного ув'язнення був збільшений до 27 років. Нові звинувачення були пов'язані з тим, що «Гулі Лоту», який вже перебував у в'язниці, регулярно відвідували дівчата, за деякими даними, серед них була і майбутня «Міс Азербайджан».

Охоронці те, що відбувалося, в результаті намагалися представити як зґвалтування, однак частина дівчат зізналися, що відвідували «злодія» з доброї волі і такі візити завжди щедро винагороджувалися. У підсумку, як повідомляють ЗМІ, звинуватити «злодія» в зґвалтуванні не вдалося, але термін ув'язнення був збільшений за рахунок звинувачень у здирництві.

Також повідомлялося, що поки Лоту перебував у Гобустанській в'язниці, вона перетворилася на практично «казино».

Сам же «злодій», як повідомлялося, тривалий термін свого ув'язнення пояснював тим, що для Азербайджану «незалежний і авторитетний злодій вкрай незручний, тому що завжди чинить з міркувань чесності і справедливості», а  влада намагається його нібито всіляко дискредитувати.

ІА "Вголос": НОВИНИ