Нацрада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження і відмовила в переоформленні ліцензії супутниковому телеканалу «Максі-ТВ».

Таке рішення було прийнято у четвер на засіданні Нацради.

«Національна рада розглянула результати позапланової виїзної перевірки ТОВ »Наша Прага«, м. Київ (супутникове мовлення, логотип »Максі-ТВ«), і застосувала щодо мовника санкцію »оголошення попередження« через недотримання умов ліцензії», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Нацрада на підставі моніторингу ефіру телеканалу «Максі-ТВ» за 8 листопада 2018 року провела перевірку мовника, під час якої зафіксувала недотримання умов ліцензії в частині програмної концепції. Зокрема, телеканал взагалі не транслює культурно-мистецькі, науково-просвітницькі, розважальні, дитячі передачі та фільмопоказ. Крім того, не відповідає ліцензійним умовам формат каналу: замість культурологічно-розважального із фільмопоказом фактично є інформаційно-аналітичний.

У зв'язку з цим Нацрада оголосила телеканалу попередження і зобов’язала його упродовж двох тижнів привести свою діяльність у відповідність до умов ліцензії та чинного законодавства.

Нацрада також відмовила компанії в задоволенні заяви про зміну програмної концепції і логотипа, оскільки в документах не було форми 3 про перелік пов’язаних осіб. Крім того, інший мовник – ТОВ «Наше медіа», с. Мамаївці Чернівецької обл., який має супутникову ліцензію, – володіє логотипом із таким самим описом, зареєстрований у визначеному законом порядку.

Нагадаємо, власником каналу «Максі-ТВ» є батько народного депутата Євгена Мураєва - Володимир Мураєв.

Читайте також: “Малорос” і “падлюка”: під час телешоу заступник міністра накинувся на нардепа-українофоба Мураєва

Нардеп також заявляв, що на Донбасі – не війна, а «громадянський конфлікт».

ІА "Вголос": НОВИНИ