Про це повідомляє The Daily Mail.

Якщо ж хтось надає перевагу більш пісним видам риби – як то тріска або камбала – для такого ж ефекту доведеться їсти її щонайменше чотири рази на тиждень.

Увесь секрет в омега-3 жирних кислотах, яких набагато більше саме у жирній рибі.

Але, яку б рибу ви не їли, якщо ви їсте її щотижня протягом 10 років, ваші шанси занедужати на ревматоїдний артрит усе одно на 29% нижчі, ніж у тих, хто їсть її рідше.

У групі ризику перебувають жінки середнього та похилого віку. Учені, результати дослідження яких опублікувало видання Annals of the Rheumatic Diseases, розглянули дані про здоров’я та харчування 32 тисяч шведок, народжених в 1914-148-му роках.

Вини вирахували, щотижневе споживання жирної риби знижує вірогідність розвитку ревматоїдного артриту аж на 52%.

Джерело: Українська правда 

ІА "Вголос": НОВИНИ