В Ізраїлі науковці створили веганське м’ясо, виготовлене методом 3D-друку з рослинних компонентів.

Про це повідомляє Главком.

Керівник стартапу Jet Eat Ешхар Бен Шитріт заявив, що текстура штучного м’яса повністю повторюватиме натуральну.

Для цього науковці сконструювали спеціальний 3D-принтер.

«Ми з точністю відтворили цю структуру і за допомогою 3D-друку створили складну матрицю на основі рослинних компонентів», — зазначив керівник стартапу.

Ешхар Бен Шитріт — колишній м’ясник, який вирішив використати свої знання в області 3D-друку, щоб створити вегетаріанську їжу.

Стартап Jet Eat розробляє свою продукцію разом з Ізраїльським технологічним інститутом. Наразі у компанії працюють 5 осіб.

"Ізраїль є батьківщиною для інновацій в області тривимірного та цифрового друку і є справжнім експертом у галузі використання технологій для вирішення проблем звичайних ринків. Наразі цифровий друк використовується у різних галузях починаючи від органів та закінчуючи стоматологією. Я вважаю, що в умовах все більш цифрового світу його можна застосовувати до їжі. М’ясо характеризується чотирма компонентами: м’язовою тканиною, жировою прослойкою між нею, міоглобіном та сполучною тканиною", — пояснив Бен Шитрітю

ІА "Вголос": НОВИНИ