Опозиціонера Олексія Навального змушують дивитися у в’язниці російське державне телебачення по вісім годин на день.

Про це він сам повідомив виданню The New York Times.

Навальний письмово відповів на запитання видання з ІК-2 в Покрові - всього вийшло 54 рукописних сторінки. У матеріал The New York Times увійшла лише частина його відповідей. На сайті політика вони опубліковані повністю.

За словами Навального, щодня протягом восьми годин він змушений дивитися передачі на російських державних телеканалах і вибрані пропагандистські фільми. Опозиціонер зазначає, що все це відбувається в рамках “просвітницької” програми.

Навальний також звертає увагу на те, що писати або щось робити щось під час перегляду фільмів і передач заборонено. Якщо ув’язнений засинає, охоронці його будять.

“Ми дивимося фільми про Другу світову війну або про те, як одного разу, 40 років тому, наші спортсмени перемогли американців або канадців”, – розповів він, додавши, що сам він знаходиться під максимальним контролем 24 години на добу.

Нагадуємо, що Олексій Навальний 20 серпня 2020 року був отруєний у літаку, коли повертався з Томська до Москви, впав у кому. 24 серпня був перевезений у берлінську клініку «Шаріте» на лікування. 23 вересня його виписали із лікарні[22], а 17 січня 2021 повернувся до Росії. Його було затримано в аеропорті, що спричинило масові протести по всій країні.

ІА "Вголос": НОВИНИ