Російський опозиціонер Олексій Навальний вийшов із СІЗО, де відбув десять діб адміністративного арешту після того, як узяв участь у мітингу на підтримку неправомірно звинуваченого у кримінальній діяльності журналіста «Медузи» Івана Голунова.

Про це повідомила у Twitter його прессекретар Кіра Ярмиш.

[embed]https://twitter.com/Kira_Yarmysh/status/1149228888674971649[/embed]

Після виходу із СІЗО Навальний заявив, що його затримання, як і всіх інших учасників акції 12 червня, – неправомірне.

Опозиціонер визнав арешт політично мотивованим, оскільки він припав на час, коли буде прийматися рішення про допуск кандидатів на вибори в Мосміськдуму. Він додав, що має намір допомагати незалежним кандидатам, які відчувають тиск під час реєстрації на вибори в Мосміськдуму.

Зазначимо, що затримали політика і громадського активіста Навального лише 1 липня, хоча акція протесту відбулася майже місяць тому.

Нагадаємо, неузгоджена демонстрація на підтримку журналіста видання «Медуза» Івана Голунова та всіх журналістів, несправедливо звинувачених у спробі збуту наркотиків, пройшла в Москві 12 червня.

За інформацією поліції, в акції взяли участь близько 1200 чоловік. Із них затримано було понад 420 учасників. Затримували людей вибірково, просто «висмикуючи» їх із натовпу.

ІА "Вголос": НОВИНИ