З 1112 шкіл Львівщини 706 проводять очне навчання, 394 - змішане і близько 30 - дистанційне.

Про це сьогодні, 4 жовтня, повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації Олег Паска, підсумовуючи результати навчання за перший місяць.  

Вирішальним для відновлення навчання очно було наявність укриття у навчальних закладах.

«Там, де були укриття, їх привели до належного стану. Частину укриттів забезпечила громада. Або ж шукали укриття поруч», - сказав він.

За його словами, у багатьох громадах будували нові укриття. Також була можливість відремонтувати старі протирадіаційні укриття. 

Водночас освітяни зараз не можуть сказати як відбуватиметься навчання під час холодів. За словами Олега Паски ніхто не знає що вчинять російські окупанти і чи буде постачання енергоносіїв. 

Також він нагадав, що у перші місяці повномасштабного вторгнення росії в Україну зі Львівщини в Європу виїхало понад 30 тисяч учнів та понад 1000 вчителів. 

«80 відсотків вчителів повернулися. А також понад половина з тих дітей, які виїхали, повернулися. Зараз за кордоном перебуває 14 900 учнів зі Львівщини. Також близько семи тисяч учнів з числа внутрішньо переміщених осіб навчаються у наших школах», - говорить директор департаменту освіти і науки.

Олег Паска зауважив, що у школах використовують досвід ізраїльських психологів, які навчають як правильно діяти під час повітряних тривог, а також як зменшити тривожність вчителів та учнів. 

Читайте також у «Вголосі»: на Львівщині поїзд збив людину на смерть. 

ІА "Вголос": НОВИНИ