Служба безпеки викрила поплічника ворога під час контрдиверсійних заходів на південному напрямку. Він приховано збирав інформацію про місця дислокації українських військових підрозділів і правоохоронних органів, задіяних в обороні Миколаєва.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зібрану інформацію він намагався передати агресору через анонімний Телеграм-канал, створений спецслужбами РФ для проведення розвідувально-підривної діяльності в регіоні.

Насамперед окупанти «полювали» за точними координатами об’єктів СБУ, по яких планували здійснити прицільний ракетний удар.

Проте співробітники Служби безпеки спрацювали на випередження і затримали російського коригувальника на спробі передачі інформації.

За даними слідства, зловмисником виявився місцевий житель, який після початку повномасштабного вторгнення намагався вийти на агресора для співпраці з ним у війні проти України.

Для цього активно поширював через соцмережі свої прокремлівські погляди, у тому числі заклики до підтримки загарбників. Також виправдовував воєнні злочини рф, спрямовані на знищення цивільного населення та критичної інфраструктури українських міст.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили мобільний телефон і комп’ютерну техніку з доказами його підривної діяльності.

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ