Увечері 30 серпня 2023 стало відомо, що Амазон зміг забезпечити українським підприємцям ще один рік пільгового використання платформи.

Зокрема, компанія продовжила дію безвідсоткової комісії на продаж різної продукції. У пресслужбі Мінцифри повідомили, що нові терміни пільг закінчаться не раніше ніж у вересні 2024 року.

Це рішення популярного маркетплейса допоможе бізнесменам з України заощадити на сплаті обов'язкових податків із продажу. Нагадаємо, раніше стягувалась комісія від 7 до 17%. А вперше реферальний податок було зупинено у вересні 2022 року. Попри це, додаткові кошти, наприклад на рекламу, все ж таки потрібні. Як варіант їх можна заробити, якщо в ацтек голд грати безкоштовно, а потім, вивчивши правила - на гроші.

31 серпня із заявою виступив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, подякувавши Амазону за такий позитивний крок. Він заявив, що це рішення сприяє масштабованості українського бізнесу. Також це допоможе посиленню українських брендів за кордоном.

Чи змінилися вимоги та правила на самій платформі ?

22 червня було опубліковано оновлений перелік “прав та обов'язків” нових та постійних продавців на Амазон. Поділився інформацією Український центр інформаційної допомоги бізнесу. Сюди входить:

  • Обов'язкова реєстрація на спеціальній сторінці продавців (Seller Central);
  • Розміщена продукція повинна відповідати вимогам до якості та безпеки;
  • Наявність повного, точного та змістовного огляду на кожну позицію, включаючи унікальні зображення.

Вартість товару слід зазначати з включенням ціни на доставлення та інших витрат, наприклад, на комісію (для українців не обов'язково). При цьому, розцінки мають бути привабливими та конкурентоспроможними та розміщуватися в американських доларах. Також, продавці повинні оперативно відгукуватися на запити клієнтів, забезпечувати повернення у разі потреби та не застосовувати неправдиву рекламу.

Переваги продовження пільг від Амазон для українців

Як видно, серед правил та вимог користування сервісом продажів майже нічого не змінилося. При цьому продовження пільг для підприємців з України дає безліч переваг. І насамперед це популяризація самої платформи.

Принагідно, малі та середні підприємства матимуть можливість знизити витрати коштом відсутності обов'язкового податку. Водночас таке рішення Амазон допоможе розвиватися і більшим гравцям на ринку, в тому числі та техногігантам. І ще, пільги дозволять активніше розвивати певні види бізнесу як в Україні, так і в інших країнах Європи.

На сьогодні нульовими реферальними пільгами скористалися понад 50 підприємців з України. Однак це не межа. Тим більше, що Мінцифри ще у липні того року запустило освітній проєкт про те, як швидше вийти на міжнародні проєкти e-commerce.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ