Під час атаки на Харків 23 січня росіяни обстріляли історичний ареал міста. Внаслідок цього постраждало 62 об'єкти історичної забудови.

Про це повідомила організація HeMo: Ukrainian Heritage Monitoring Lab.

"За 5 хвилин, що тривав обстріл, загалом постраждало 62 об'єкти історичної забудови, з них — 20 пам'яток архітектури та об’єкти рекомендовані до включення в перелік пам’яток архітектури місцевого значення та пам'ятки історії місцевого значення. Близько пʼятдесяти обʼєктів були пошкоджені вперше з початку повномаштабного вторгнення", – уточнили в повідомленні.

Зазначається, що під удар потрапило два райони міста із щільною історичною забудовою: район Залопань — район з будинками XVIII- XX ст. та центральна частина міста з забудовою кін.ХІХ-поч. ХХ століття.

Найбільших пошкоджень зазнали будівлі по вулиці Пушкінській 70, 65 та 68, а також по вулиці Різдвяній, 17, 19, 21 і вулиці Коцарській, 3, які розташовані найближче до місця влучання ракет.
 

 
Серед пошкоджених будівель також навчальний заклад Національна академія правових наук України, Благовіщенський собор, Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва, Харківське медичне товариство тощо. 

ІА "Вголос": НОВИНИ