Про важливі питання обміну полоненими та найстрашніших людей для ворога.

У прямій трансляції телеканалу НТА скайпом спілкувались із Народним депутатом України VIII скликання, радником командувача Національної гвардії України, координатором 1-го батальйону оперативного призначення Національної гвардії України - Андрієм Антонищаком

Відповідаючи на важливі запитання чи готові росіяни іти на компроміси щодо обміну полоненими, чи варто міняти всіх на всіх та чи потрібні взагалі росіянам їхні солдати пан Антонищак не добирав слів висловлюючи свою позицію:

Я думаю, що вони їм не потрібні, це - м'ясо. Я проти обмінювати всіх на всіх. Чітка домовленість була: артилеристів в полон не брати, льотчиків в полон не брати, навіть, якщо беруть в полон - їх не видавати. Тому що навчання пілота, аса, триває від 5-ти до 8-ми років. Ви можете собі уявити, ми їх обміняємо вони дальше будуть бомбити, с**ки, наші сім'ї і наших дітей. Куди, кому віддавати? Максимум в Гаагу", - гостро висловився ексдепутат.

Що ж до обміну піхоти, то їх варто міняти на піхоту, говорить Антонищак, проте обмін мирних жителів, яких десятки тисяч вивезли насильно до росії на військових, як би це цинічно не звучало, не можливий.

Ми зосереджені на певних тактичних і стратегічних речах, і, ви знаєте, я подивився, що самі страшні люди для ворога це, як вони нас називають, 45 плюс, тобто після 45 років і до 60-ти. Чітко хлопці встали, вийшли з бліндажу, готуємось до певної операції, почистили собі автомати, почистили зуби і ідуть як на роботу - без емоцій, без драйву, просто ідуть вбивати. І нехай московити собі пам'ятають: ми народили дітей, ми збудували певну економіку, але ми дітям зруйновану країну точно не будемо залишати", - емоційно висловився Андрій Антонищак у етері.

Також, пан Андрій закликав волонтерів з регіонів і Львова чітко визначати допомогу частинам, адже потрібні насамперед, каски, бронежилети, рації з відповідною гарнітурою, і не потрібен мед чи цукерки.

Читайте сьогодні у ІА «Вголос»: 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ