Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок розкритикував владу за план узяти черговий кредит з Міжнародного валютного фонду й натомість порадив повернути до України гроші з офшорів, ухваливши відповідний свободівський законопроект.

Про це Тягнибок написав у своєму «Фейсбуці».

«Переглядаю новинну стрічку: »Прем‘єр нарікає на рекордні борги: кожна третя гривня йтиме на погашення«. Новина з інтервалом у 10 хвилин: »Прем‘єр прогнозує підписання нової програми з МВФ до кінця року«. То керівник Офісу президента мав рацію, заявляючи, що в його команді не зі всіма все гаразд? Чи, кажучи серйозно, нова влада продовжує пункт за пунктом реалізовувати стратегію попередників?» - зазначив Тягнибок.

Націоналіст вказав, що влада не виконує своїх передвиборчих обіцянок щодо боротьби з олігархами, а натомість сприяє їхньому збагаченню.

"Замість створювати робочі місця, проводити обіцяні перед виборами деолігархізацію, демонополізацію і деофшоризацію, тим самим розвивати економіку й закривати проблеми з кредитами - вони набирають нових боргів, добивають малий та середній бізнес і закінчують епоху бідності олігархів, розпродуючи землі та держмайно. Чим це загрожує? Інфляцією, ростом цін, безробіттям, посиленням еміграції й остаточним перетворенням української економіки на сировинну. Словом, тим всім, що впроваджувала минула влада останні 5 років і від чого українці сподівались позбутися, обираючи нову владу«, - написав лідер »Свободи«.

Тягнибок нагадав, що »Свобода« ще 5 років тому зареєструвала у ВРУ законопроект про повернення капіталів з офшорів, який може повернути державі десятки мільярдів доларів і назавжди закрити проблему зі старими боргами.

»Даємо олігархам три місяці: або повертають гроші з офшорів до України (половину - відразу в бюджет, половину - перевіряємо і залишаємо на їхній бізнес в Україні), або конфісковуємо їхнє майно в Україні на суму, яку вони вивели до офшорів", - пояснив націоналіст суть закону.

«Попередня влада (зі зрозумілих причин) ігнорувала цю нашу ініціативу упродовж всієї каденції. Ігнорує й теперішня. Причини такі ж очевидні. Обличчя нові, а лиця - ті самі, олігархічні», - додав лідер «Свободи».

ІА "Вголос": НОВИНИ