Після отримання 1 тисячі доларів хабара затримали керівника управління архітектури, містобудування та земельних відносин Пустомитівської міської ради.

На задньому дворі міськради посадовцю передали мічені купюри. За хабар він обіцяв оформити документи на будинок місцевому мешканцю. Про це пише «Захід.нет».

Повідомлення про затримання посадовця на хабарі з’явилося 12 січня. Тоді в поліції не розповіли деталі справи та не назвали посаду хабарника.

ЗМІ вдалося дізнатися, що йдеться про чиновника з Пустомитівської міської ради Андрія Кудерського. Восени минулого року до нього звернувся місцевий житель, який планував придбати житло та хотів оформити документи на садовий будинок.

За 1000 доларів хабара Кудерський пообіцяв допомогти «вирішити» справу. Гроші посадовець отримав 11 січня поточного року. Правоохоронці помітили купюри спеціальною речовиною. Після отримання хабара фігуранта провадження затримали в його ж кабінеті. Після цього Кудерському повідомили про підозру.

Його відсторонили під посади керівника управління архітектури ПМР та 13 січня обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Також Кудерський може внести 124 тисячі гривень застави.

Згодом «Наші Гроші» дізналися, що чоловік таки вніс всю суму застави та вийшов на волю. Його зобов'язали приходити на допити, здати закордонний паспорт та не спілкуватися з іншими фігурантами справи.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ