Стала відома особа українського військовослужбовця, який загинув після російських обстрілів на ділянці фронту неподалік Донецька. Вбитому воїну було 39 років.

Як повідомляв Вголос, сьогодні внаслідок обстрілів з боку російських сил загинув український воїн. Стало відомо, що загиблим захисником був мешканець Дніпропетровської області Олексій Стрижак. 

Про це стало відомо після публікації на сторінці  Зеленодольської МТГ (міської територіальної громади - ред.) у Facebbok.

"30 вересня у зоні проведення ООС, захищаючи свою Батьківщину, загинув наш земляк – військовослужбовець Стрижак Олексій Володимирович, 1982 року народження. Серце Олексія зупинилось. Але Герої не вмирають! Вони житимуть доти, доки ми про них пам’ятаємо!", - повідомляє адміністрація МТГ.

У повідомленні представники місцевої влади висловили глибокі співчуття рідним вбитого росіянами українського солдата. Відомо також, що прощання з Олексієм Стрижаком відбудеться 2 жовтня об 11:30 у Зеленодольску, на площі біля палацу культури «Ювілейний».

Згодом ТСН повідомило, що військовий загинув внаслідок осколкового поранення після прицільного артилерійського обстрілу.  Ворог стріляв з боку окупованої російськими найманцями Ясинуватої по позиціях української армії біля села Кам'янка. б

Як повідомили українські військові в коментарі журналістам, противник інтенсивно обстрілював ділянку фронту між Нью-Йорком та Авдіївкою на Донеччині. Упродовж 6 годин, з 2.00 до 8.00 сьогоднішнього ранку російські військові вистріляли по позиціях українських захисників близько 100 снарядів артилерії різного калібру. 

"Те, що стріляли добре навчені російські фахівці, українські військові не сумніваються. Кучність вирв - красномовне тому свідчення. І били окупанти у кілька хвиль. Заключна навала відбулася вже вранці", - мовиться в репортажі.

Олексій проходив військову службу у нашій частині з 2017 року на посаді бойового медика. Як пише 25 окрема повітрянодесантна Січеславська бригада, він був щирою, відкритою людиною, готовий завжди протягнути руку допомоги своїм побратимам, серед яких користувався повагою та авторитетом.

Нагадаємо, у вівторок, 28 вересня, двоє українських захисників отримали поранення внаслідок ворожих обстрілів. 

ІА "Вголос": НОВИНИ