У будинку продовжують ліквідовувати наслідки пригоди та роблять тимчасовий вихід з квартир.

Про це пише «Твоє місто».

Імовірною причиною обвалу стало те, що певні конструктивні елементи були зношені, не витримали навантаження і обвалилися. 

Про це розповів керівник Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля, який зазначив, що кам’яницю, якій понад 400 років, повністю не реставрували, а тільки проводили локальні ремонти помешкань. 

Він також розповів, що мешканці будинку залишились там та відмовились від тимчасової евакуації.

«Люди залишилися в чотирьох квартирах. У будинку є всього вісім квартир, але, крім житлових, також є нежитлові приміщення на першому поверсі. Тож люди мешкали лише в чотирьох квартирах. Із другого поверху вихід наявний, одна мешканка навіть вранці пішла на роботу. Мешканцям з третього поверху вчора запропонували евакуацію, але вони відмовилися. Зрештою, загрози для них і їхніх квартир немає. Сьогодні, коли приберуть усі елементи, які могли б обвалитися, будемо пробувати відновити тимчасовий доступ до їхніх помешкань», - зазначив Зозуля.

Варто значити, що житловий будинок не обстежували на аварійність, адже ззовні таких ознак не було.

Нагадуємо, 20 лютого, у житловому будинку Львова на вулиці Ставропігіївській 5 обвалився дах.

В результаті обвалу даху сходова клітка будинку завалилася. У будівлі на момент обвалу даху знаходилися люди, вони опинилися заблокованими у квартирах. На щастя, пригода сталась без постраждалих.

ІА "Вголос": НОВИНИ