В Україні ситуація з коронавірусом продовжує загострюватись. Так, вже п'ять областей знаходяться на межі «червоної» зони карантину.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв'ю  «Громадському радіо».

За його словами, найгірша ситуація з коронавірусом спостерігається у Житомирській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій і Харківській областях.

«Я б хотів назвати Житомирську, Запорізьку, Дніпропетровську, Донецьку і Харківську - вони на межі між »помаранчевою« і »червоною« зонами, але там зараз дійсно ситуація напружена. Поки вдається ситуацію стримати за рахунок розгортання додаткових ліжок або за рахунок нових механізмів тестування», - зазначив Кузін.

Головний санлікар також додав, що погіршення епідемситуації в нашій державі було прогнозованим.

Варто зазначити, що в регіоні, який потрапляє у «червону» зону карантину, встановлюється заборона на роботу кафе, ресторанів, кінотеатрів, театрів, ринків, фітнес-центрів, а також проведення масових заходів. Водночас дане обмеження не діє, якщо 100% відвідувачів і персоналу вакциновані від COVID.

Нагадуємо, у Львівській області з 18 жовтня посилюють карантинні обмеження. Причиною стало погіршення ситуації з коронавірусом.

Так, за останній тиждень приріст числа хворих зріс на 18,8%, за два останніх тижні – 25,8%. Протягом останніх чотирьох тижнів показники захворюваності зросли у всіх районах області. Також різко збільшилася кількість хворих на ковід дітей.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ