В українській столиці спалахнув скандал через висловлювання жінок у тролейбусі про українських воїнів.

Пасажирки пенсійного віку назвали захисників України, які воюють з російськими окупантами на Донбасі, «вбивцями».

Про  інцидент на своїй сторінці у Facebook розповів ветеран ООС Олександр Морозов.

«Ранок. Київ. 29.10.2019. Звичайний робочий день. Звичайний маршрут. Звичайний 38 тролейбус, з Арсенальної до Печерської. Звичайний ти. Звичайні люди поруч. Звичайні жінки пенсійного віку, які більше всіх навоювали», – написав він та виклав діалог.

– Ось що ви думаєте з приводу того, що війну там у них закінчать?

– Та що тут думати, це ж чийсь бізнес...

– Ну, так, все буде одразу добре, у всіх, тільки незрозуміло поки, що з цими нашими «вбивцями» робити... Ви б що зробили?

– Та що, зібрати всіх їх вкупу, і нехай відбудовують те, що зруйнували, нехай повернуть все, що награбували!

Колишній десантник глибоко обурився через ці слова, зазначивши, що все, що отримав на війні кожен захисник України, – це ПТСР, контузії, травми, поранення, важкі спогади і смерті близьких людей. Крім того, він нагадав, що війна йде в Україні, а не в якійсь чужій країні, тому чути такі образи на адресу Героїв в її столиці особливо важко.

«Ти монтуєш слайди пам'яті в голові, і згадуєш, що все, що ти там взяв без дозволу, – це чиюсь куртку, в чиємусь будинку, тому що взимку 2015-го зверху на броні було досить холодно... Ти виходиш на своїй зупинці. Піднімаєш погляд в небо. І про себе говориш: »Вибачте пацани«... Ти не знаєш, що буде далі. Ти не знаєш, ким ти будеш далі, Героєм або ворогом, або захисником, або військовим злочинцем. Ти точно знав, що готовий навіть загинути за населення цієї країни, а зараз ти не знаєш, чи потрібен ти цій країні», – емоційно написав захисник України.

Морозов також наголосив, що подія вкотре показала, що головна проблема країни – далеко не її влада, а байдужість людей.

«Це не у владі основна проблема, в ній є проблема, не без цього, але основна проблема в людях, яким відверто пох*й, що там, тому що воно не у них... Нехай *бут, аби не били замість »душу й тіло ми положим", – додав Герой, засуджуючи українофобів.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1348329528660694&id=100004509796270

Як писав «Вголос», Поки на Донбасі гинуть наші воїни: українські виконавці поїхали до Росії за нагородами (фото).

ІА "Вголос": НОВИНИ