Про це повідомляє «За живе!».

Подушка з пір'я.

Вона дуже добре утримує вологу. Під час сну людина нагрівається і потіє. І в цьому вологому середовищі розвиваються всілякі бактерії і грибки, які залишаються в подушці тривалий час. І навіть якщо ви регулярно будете міняти наволочки, то все одно це не захистить вас від зараження. Рекомендується або замінювати подушки на гіпоаліргенні із спеціальних волокон, або кілька разів на рік чистити подушки в хімчистці. В крайньому випадку регулярно виставляйте подушку на сонці на 8-10 годин.

Жирна їжа.

При її вживанні відбувається перевантаження підшлункової залози, зниження функцій печінки, застій в жовчному міхурі - змінюється функція самої жовчі, а сальні залози працюють неправильно. Тому копченості, солодощі, соління можуть спровокувати виникнення гастриту та інших захворювань шлунково-кишкового тракту, які приведуть до лупи.

Лак для волосся. Сам лак ніяк не впливає на розвиток лупи, але якщо, покористувавшись лаком, ходити кілька днів, не змиваючи його, то лупа буде. Лак просто закриє фолікули, через що шкіра не зможе нормально дихати.

Рушник після душу. Тут все просто - замотуючи голову рушником, ви створюєте парниковий ефект, а тепле вологе середовище сприяє розвитку бактерій, грибків, інфекцій. Вони є всюди: ми живемо в світі грибів, вірусів і бактерій. Тому після душу  посушіть голову.  І не тримайте рушник на голові довше 10 хвилин.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ