Дослідження науковців з Тель-Авівського університету показало, що до складу чаю і червоного вина входять сполуки, які можуть блокувати утворення токсичних метаболітів, що викликають серйозні порушення психіки та розвитку нервової системи загалом, пише ukrhealth.

Дослідники з Ізраїлю займалися вивченням властивостей сполук, які містяться в зеленому чаї — епігаллокатехін галлата (EGCG) і дубильної кислоти (міститься в червоному вині). Вони протестували вплив цих речовин на трьох метаболітах, пов'язаних із трьома вродженими метаболічними захворюваннями: кумулятивним тирозином, аденіном і фенилаланіном.

За словами дослідників, ці метаболіти серйозно впливають на розвиток нейродегенеративних порушень: коли вони накопичуються, то запускають у дію механізми формування амілоїдних структур, на кшталт тих, що можна зустріти при хворобі Паркінсона й Альцгеймера. Сполуки, що входять до складу зеленого чаю та червоного вина, ефективно блокують процеси утворення токсичних амілоїдних структур.

Накопичення метаболітів може викликати серйозні порушення. Але для лікування деяких гірших хвороб природа сама створює для людини чудові ліки для лікування, — зазначили вчені, котрі проводили дослідження.

ІА "Вголос": НОВИНИ