Другим підозрюваним в отруєнні Скрипалів виявився військовий лікар і полковник ГРУ Олександр Євгенович Мішкін.

Про це повідомляється у новому розслідуванні Bellingcat і the Insider.

Журналістам вдалося роздобути копію паспорта Мішкіна. Згідно з цим документом, Олександр Мішкін народився 13 липня 1979 року в селі Лойга в Архангельському регіоні.

Він вивчав та закінчив одну з російських елітних військових медичних академій та пройшов підготовку в якості військового лікаря для військово-морських сил Росії.

«Під час навчання Мішкіна завербували у ГРУ, до 2010 року він переїхав до Москви, де йому таємно надали другий російський внутрішній і закордонний паспорт на ім’я "Олександра Петрова».

У період з 2011 по 2018 років Олександр Мішкін часто залишав Росію, користуючись своєїм новим прізвищем. Він бував у Придністров'ї і кілька разів - в Україні. За даними Bellingcat, останній раз спецагент відвідував Україну під час подій на Майдані, у грудні 2013 року. Що саме він тут робив - розслідувачі не повідомляють.

Нинішнє військове звання Мішкіна невідоме.

Однак журналісти припускають, що за часів отруєння Скрипалів він був або підполковником, або полковником.

Як писав “Вголос”, журналісти Bellingcat та розслідувального проекту The Insider з’ясували, що одного з підозрюваних в отруєнні Скрипалів, який називав себе “Русланом Бошировим”, насправді звати Анатолій Чепіга. Він – полковник ГРУ і нагороджений званням “Героя РФ”.

Також повідомлялось, що контртерористичний підрозділ британської поліції встановив особу третього підозрюваного у причетності до отруєння подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у Солсбері.

За даними ЗМІ, загалом у справі про отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії у британському Солсбері фігурують шестеро підозрюваних.

ІА "Вголос": НОВИНИ