Про це в інтерв'ю «Громадському» заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов.

«На це піде кілька тижнів. Проблема планування військової операції на сході в тому, що ти не розумієш, скільки військ тобі буде протидіяти, скільки Росія залучить дивізій, корпусів, полків або армій. У цьому, безумовно, проблема планування військової операції, коли не знаєш реальний потенціал ворога», – пояснив Турчинов.

Секретар РНБО впевнений, що бойовики не зможуть довго протриматися без використання російських військ, що стоять на кордоні з Україною.

«Так, там багато жителів із Донбасу, але вони підпорядковані виключно військовому керівництву, вони живуть за військовими статутами РФ, використовують російську зброю, мають централізоване матеріально-технічне забезпечення російського Генштабу. Це підрозділи Росії, з якими ми ведемо війну, незважаючи на те, що там дуже багато зрадників, українців, які в них залучені»,
– наголосив Турчинов.

Серйозну проблему, за його словами, являє собою так званий «другий ешелон», який розміщений вздовж українського кордону.

«Це потужні відновлені підрозділи, і зокрема авіаційні. До того ж, прокладена додаткова залізнична колія, яка дозволяє з центральної Росії дуже швидко перекидати війська до наших кордонів. Такий військовий потенціал, сконцентрований уздовж кордону, не потрібен для мирних заходів. Він може використовуватися тільки для наступальних заходів. Це дуже серйозна проблема», – розповів Турчинов.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ