«Разом з посиленням адміністративних заходів на валютному ринку Національний банк України має намір активно застосовувати процентну політику для стримування девальваційного тиску на гривню», - повідомила прес-служба регулятора.

Національний банк України підвищує процентні ставки за своїми операціями та готовий здійснювати таке підвищення за необхідності і надалі для підтримання внутрішньої вартості національної грошової одиниці.

«Суттєве посилення жорсткості грошово-кредитної політики необхідне для запобігання деструктивним процесам на грошово-кредитному ринку та обмеження розповсюдження їх негативних ефектів на загальноекономічну ситуацію.

За наявності ознак зниження напруги, які, зокрема очікуються після деескалації військового конфлікту на сході країни, отримання коштів від міжнародних фінансових організацій найближчим часом та відповідно зменшення інфляційних ризиків, Національний банк України має намір поступово відходити від жорсткої грошово-кредитної політики», - пояснює рішення НБУ.

Відзначимо, що в останнє НБУ підвищував облікову ставку менше місяця тому – 6 лютого – з 14% до 19,5%.

При цьому за 2014 рік Нацбанк піднімав ставку тричі, за рік вона збільшилась з 6,5% до 14%.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ