В  інтерв’ю сайту Трибуна президент футбольного клубу «Руху» Григорій Козловський охарактеризував нинішню ситуацію в елітній лізі українського футболу та визначив місце в ньому «рухівцям» зі Львова.

«Для чого витрачати гроші на трансфери. Я не знаю, тому і не роблю цього. Я не розумію, для чого це робити – щоб зайняти 4-7 місця. Ну, третє ще можна. Але лише одна команда отримує такий шанс», – зазначив він.

Тому пріоритетним у «Русі» є виховання молодих футболістів і виведення їх на високий рівень. За словами Григорія Козловського, шлях його клубу – рухатися і не стояти на місці.

«Ми вже раз надували мильну бульбашку. І зараз знову дехто розпочинає це повторювати. Ті, хто таке робить, дуже швидко закінчать. Побачите, скільки команд цього сезону здується. Підозрюю, що як мінімум три клуби», – спрогнозував президент «Руху».

При цьому він укотре наголосив, що імена в футболі його не цікавлять. Більший інтерес викликають молоді футболісти, і бажано молоді. Якщо до «Руху» і будуть залучати когось старшого, то, як зазначив Григорій Козловський, тільки для того, щоб ця людина за рік, два чи три могла виховати біля себе молодого. Тобто, у новачків львівського клубу мають бути такі футбольні і людські якості, які дозволять підтягнути молодь.

Велике задоволення очільнику львівського футбольного клубу приносить те, як зовсім юні футболісти дебютують, зокрема, в матчах проти «Шахтаря» та «Динамо». Скажімо, 16-річний Іван Варфоломєєв вийшов у матчі з донецькою командою і так зіграв проти досвідченого Марлоса, що той після гри зайшов у роздягальню і подарував Івану свою футболку.

«Наш тренер Іван Федик у цьому плані великий молодець. Використовуючи у складі зовсім молодих футболістів, ми й малюнку гри не змінювали. Із жодною командою не грали в «захисний автобус». Геть зі всіма суперниками ми грали у футбол», – підсумував Григорій Козловський. І наголосив, що в такому ж напрямку «Рух» рухатиметься й надалі.

Нагадаємо, що від кінця травня до серпня триває набір дітей у футбольну Академію «Руху». Її учні отримають змогу безкоштовного навчання та проживання, а ще змагатимуться у найсильніших дитячих турнірах. Академія повноцінно запрацює 15 серпня, а відкриття всього комплексу планують на 1 червня наступного року.

До Львова для проходження тестування в Академію «Руху» з’їжджається велика кількість юнаків зі всіх куточків України.

Віталій Павлишин

ІА "Вголос": НОВИНИ