Нещодавно Україна та ЄС підписали довгоочікувану угоду про «відкрите небо». Це означає, що тепер рейси не поділятимуть на внутрішні та міжнародні.

Як пише «РБК-Україна» про це сказала віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв'ю.

Вона пояснила, що Україна та ЄС стануть спільним авіапростором.

«Коли прем'єр підписував цю угоду, я зловила себе на думці, що не буде тепер внутрішніх та міжнародних рейсів. Будуть просто рейси», – зауважила вона.

Як зазначалось, угода про «відкрите небо» з ЄС дозволить збільшити кількість компаній на ринку авіаперевезень України, а значить:

  • посилить між ними конкуренцію,
  • примусить знизити ціни,
  • подбати про якість, безпеку та сервіс.

Згідно з договором, руйнується монополія українських компаній на внутрішніх рейсах. А це вже означає, що високі ціни за квитки знищуються й платити за рейс Україною за ціною міжнародного рейсу вже не доведеться.

Варто зазначити, що ця угода несе за собою велику відповідальність для України. Бо скоро великі європейські авіаперевізники зайдуть на наш ринок.

«Це дійсно сигнал для всієї світової авіаційної галузі, що з'явився величезний ринок, де можна працювати. Тому на нас тут велика відповідальність, як в уряду, швидко виконати всі параметри, що стосуються безпеки польотів»,
– підкреслила віцепрем'єрка.

Читайте також:

Заява ЄС про перепис в Криму: «Ми продовжуватимемо проводити політику невизнання»

ІА "Вголос": НОВИНИ