Прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав членів Уряду до наступного засідання Кабміну ухвалити протокольне рішення про внесення пропозиції про звільнення керівників держпідприємств, які судяться з урядом і не виконують ухвалених ним рішень.

Про це він заявив, коментуючи рішення Окружного адміністративного суду Києва, який призупинив рішення Кабінету Міністрів, яким НАК «Нафтогаз України» зобов'язали направити на дивіденди 12,25 млрд грн, що становить 90% чистого прибутку за 2018 рік, передає «Інтерфакс-Україна».

Він заявив, що не терпітиме тих, хто «паразитує на державних питаннях», оскільки «державна компанія проти держави - це нонсенс», і це вже не перший суд, яким «Нафтогаз» намагається поставити ультиматум державі.

Гройсман вважає, що потрібно ухвалити протокольне рішення уряду, направити його в наглядові ради і менеджменту компанії та поставити питання, щоб до середи, 10 липня, вони відкликали всі свої позови проти держави. Крім того, прем'єр-міністр заявив, якщо вони цього не зроблять, то він внесе пропозиції про звільнення керівників «Нафтогазу».

Нагадаємо, що раніше Володимир Гройсман запропонував голові компанії «Нафтогаз Україна» Андрію Коболєву повернути 286 мільйонів гривень, які він отримував у вигляді премій.

ІА "Вголос": НОВИНИ