Європейський Союз відчуває втому від розширення блоку країн.Євросоюз втомився від розширення

Про це повідомила Liga.net із посиланням на заступника міністра закордонних справ Латвії Анджея Вілумсонса.

«Ви робите хороший прогрес щодо всіх реформ, але є загальна втома, особливо в ЄС, щодо прийняття нового члена після великих раундів розширення», – відповів він на запитання про можливе членство України в Євросоюзі та НАТО.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що вже чверть країн ЄС офіційно підтримують плани вступу України до Євросоюзу. Він висловив переконання, що Україна, Грузія та Молдова мають стати наступною хвилею розширення ЄС після нинішньої хвилі країн Балкан.

ASPI news нагадує, що також президент України Володимир Зеленський мав розмову з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Зеленський наголосив, що для України стратегічною метою є набуття повноправного членства у Європейському Союзі, й країна очікує на визнання своєї європейської перспективи з боку Євросоюзу.

Нагадаємо, в середині грудня стало відомо, що провідні країни Європейського союзу чинять опір швидкому напрацюванню санкцій проти Росії на випадок її вторгнення до України. Зараз вони зосереджені на переговорах з Москвою.

ІА "Вголос": НОВИНИ