Журналісти телеканалу НТА намагалися поспілкуватися з нардепами від партії "Голос", зокрема львів'янкою Наталею Піпою, та розпитати про їхню підтримку голосування за зміни до Закону про "Вищу освіту", проте спілкуватися вони, вочевидь, не захотіли.

Про це йшлось у "Народному толк-шоу" телеканалу НТА 7 липня.

Зазначимо, днями Верховна Рада підтримала внесення змін до закону "Про вищу освіту" № 3734, який дає можливість випускникам шкіл з окупованих територій вступати без ЗНО в українські виші. За рішення в цілому проголосували 310 депутатів. Зокрема, "Слуга народу" віддала 226 голосів, "Опозиційна платформа"- 22, "Голос" - 17 тощо.

"Хотілося б зупинитися, зокрема на фракції "Голос", де є багато львів'ян. З львів'ян за цю ініціативу проголосували Васильченко, Лозинський, Рущишин, Юрчишин та Піпа", - зазначили ведучі толк-шоу.

І пояснили: "Ці представники "Голосу" раніше були представниками "Української Галицької партії", яка перед минулими парламентськими виборами швиденько перемалювалася і пішла під новими прапорами.

Ми намагалися протягом дня поспілкуватися з цими людьми, аби дізнатися, чому вони так голосували, чому голосували синхронно з ОПЗЖ. Складається враження, що хтось комусь за щось був винний, бо для львів'ян це стало шоком, бо їхня позиція у плані ЗНО є дещо іншою від позиції окремих депутатів".

Тож ведучі шоу зателефонували до нардепки від "Голосу" Наталії Піпи у прямому ефірі, проте вона слухавку не взяла. Повторна спроба також не дала результату.

Журналістка "Вголосу" Яна Федюра додала: "Після того, як Наталія Піпа, нардеп від "Голосу", яка до цього очолювала Львівську міську організацію УГП,  проголосувала за цей законопроект, у мережі здійнялася хвиля обурення. Пані депутат оприлюднила у "Фейсбуці" допис, де пояснила позицію.

Там був коментар: "Дуже непродумане, шкідливе сьогодні ухвалили рішення. Мені прикро, що за таке проголосували, адже ніхто не буде проводити люстрацію цих абітурієнтів. Ми за свої податки будемо фінансувати навчання дітей ворогів України, які вбивають наших вояків". Цей коментар написав Богдан Панкевич - а це один із засновників "Української Галицької партії", членом якої є Наталія Піпа".

При цьому журналістка зауважила: "Після того, як львів'яни, виборці Піпи, почитали коментарі, у них виникло запитання: "Чи пані Піпу виженуть з УГП після цього?". УГП показала, що у них всередині немає ідеології, бо один, керівник, говорить одне, інший - протилежне.  І от пані Піпа зараз би могла нам пояснити свою позицію".

Проте нардепка "Голосу" навіть з другої спроби слухавку від ведучих шоу не взяла.

ІА "Вголос": НОВИНИ