Українці впродовж цього року найчастіше відвідували Польщу, Угорщину, Молдову та Румунію.

Про це повідомляє  Державна прикордонна служба України.

Як зазначив голова Держприкордонслужби України Петро Цигикал, кількість українців, які подорожують, порівняно з минулим роком зросла на 6 %.

Зокрема, збільшилася кількість поїздок українців через кордон зі Словаччиною (на 22 %) і Румунією (на 17 %), а також повітряним сполученням (загалом це 10,7 мільйонів осіб, попит на авіаподорожі збільшився на 29 %).

Прикордонники зазначають, що відкривати для себе світ українці не зволікають з різних причин, однак основні з них — це запровадження режиму безвізових поїздок у країни ЄС і спрощення прикордонних формальностей. Водночас тепер громадянин України сміливіше розширюють коло країн для відпочинку та поїздок у справах.

"Статистика свідчить, що 2018 року передові позиції з поїздок українців, як і торік, займають такі країни, як Польща, Угорщина, Молдова, Румунія, Білорусь, Словаччина, Єгипет (збільшення на 350 тисяч осіб) і Туреччина. Проте пормітили попит і збільшення поїздок до Німеччини (+165 тисяч), Італії (+125 тисяч), Іспанії (+50 тисяч), Греції та Данії (+30 тисяч), Австрії та Кіпру (по +25 тисяч), Латвії (+20 тисяч), Болгарії та Чехії (по +15 тисяч), Естонії та Швейцарії (по +10 тисяч). Мандрівки до США й Ізраїлю залишаються на рівні з минулим роком", — повідомляють прикордонники.

ІА "Вголос": НОВИНИ