«Формула Штайнмаєра» не має жодного сенсу без того, щоб вона була вмонтована в план дій, тобто дорожню карту.

Про це заявив колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін у Facebook.

«На формулу Штайнмаєра погодилися. Очікувано. Тобто російську умову щодо проведення »Нормандської зустрічі« виконали. Теж очікувано. Текст ми не бачили, але схоже, що вибори мають бути в цілому вільними та чесними. Тобто Росія їх зробить не вільними і не чесними. І взагалі не виборами», - йдеться у дописі.

Клімкін наголосив, що вільні і чесні вибори – це не тільки відсутність російських військ і техніки на окупованому Донбасі, а також повне роззброєння і забезпечення безпеки.

«Питання – ким, як та коли? Це повний контроль нами та/або міжнародною спільнотою над безпекою на всій території окупованого Донбасу і всій ділянці українсько-російського кордону. Це повна участь усіх українських ЗМІ та політичних партій. Це також участь тимчасово переміщених осіб. Це організація виборів нашою ЦВК, можливо спільно з міжнародною адміністрацією. Це функціонування українських судів і ще багато всього. Відповіді на всі ці питання мають бути чіткими і однозначними. Інакше легітимність цих виборів ніколи не буде визнана», - зазначив він.

За його словами, «формула Штайнмаєра» не має жодного сенсу без того, щоб вона була вмонтована в план дій, тобто дорожню карту.

«Вона також не має жодного сенсу без відповідей на згадані вище питання. Тобто запитань стало більше, ніж було. Суспільство буде вимагати на них відповідей», - підкреслив він.

Нагадаємо, що 1 жовтня Україна підписала “формулу Штайнмаєра”.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ