У понеділок, 23 травня, Солом'янський райсуд Києва оголосив вирок російському військовому Вадиму Шишимаріну. Так, окупанта засудили до довічного ув'язнення.

Відомо, що суд визнав докази проти окупанта Вадима Шишимаріна і дійшов висновку, що вбивство було умисним.

Прессекретар путіна дмитро пєсков відреагував на вирок суду, зазначивши, що росія «не може» нічим допомогти засудженому.

Про це пишуть росЗМІ.

За його словами, в москві нібито «схвильовані» тим, що російський контрактник Шишимарін отримав термін в Україні. Пєсков обіцяє, що рф буде шукати варіанти для допомоги окупанту, але фактично такої можливості у них немає.

«Безумовно, нас хвилює доля нашого громадянина. На жаль, ми не маємо можливості для захисту його інтересів на місці. Бо фактично діяльність наших установ просто не ведеться. Але це не означає, що ми не будемо розглядати можливість продовження спроб по інших каналах», - заявив Пєсков.

Також пєсков заявив, що кремль нібито хвилюється і переживає за долю кожного свого громадянина. За його словами, долі росіян для них - «першочергове значення». 

Вголос раніше писав, що Солом'янський райсуд Києва засудив до довічного ув'язнення російського військового, який на Сумщині вбив цивільного.

Суд відкинув доводи захисту, що окупант нібито виконав наказ, оскільки його віддав військовий, який не був командиром Шишимаріна, а сам наказ був злочинним.

ІА "Вголос": НОВИНИ