Петро Порошенко, вислухавши пропозиції Олександра Ганущина щодо покращення умов праці підсобників, котрі будують гуртожитки для військовослужбовців, заявив, що переплачувати не збирається, адже 5,7 тис. грн, на його думку, — достатня платня для майстрів.

Про це повідомляє кореспондент "Вголосу".

На нараді у Яворові Олександр Ганущин, голова Львівської обласної ради, запропонував Президенту переглянути числа, які закладають у кошторис на утримання й оплачування праці підсобників, а саме збільшити його до того показника, який закладений у Львівській області.

"Ринок у Львівській області передбачає близько 12 тис. грн., прогнозні показники — 11 тис., а реальні кошторисні Міноборони — 8 тис. За таких умов у нас виникають проблеми з якістю. Їх можна вирішити, знявши планку, що стоїть у кожному кошторисі Міністерства оборони на рівні 5 700 грн. Для Львівської області, коли Польща за 100 км, підсобник себе завжди знайде. Ми цю ситуацію або змінимо, або заплющуємо очі на якість житла", — спробував пояснити потребу в підвищенні платні Ганущин.

На це Президент України заявив, що потрібно дотримуватися закону та залишати кошторис таким, який він є.

"Я не підтримую цю позицію, адже якщо ми затвердили проект, то так і буде. Жодні бюрократичні перепони не зупинять реформування. Норми можна переглянути, але і переплачувати ми нікому не збираємося. Збільшимо платню — менше побудуємо, тому хай буде так, як є. Якщо грошей більше немає де взяти – нє нравіцца нівєста — целуй женіха", — відрізав Порошенко.

ІА "Вголос": НОВИНИ