Історія про жінку, яка банкою з консервованою городиною знищила російський дрон з власного балкону, спершу сприйняли як веселу військову байку. Проте виявилось, що ця історія цілком правдива. Єдиним фейком в ній було повідомлення про банку з огірками, позаяк київська господиня поцілила у безпілотник рашистів консервованими помідорами.

Про це розповіли журналісти видання LIGA.Life, яким вдалось поспілкуватись з жінкою, що вже стала живою легендою українського спротиву окупантам. 

З повагою та великою шаною до авторки цього матеріалу, журналістки Ірини Петренко, яка зараз перебуває в обложеному Києві, ми публікуємо уривок тексу без жодних правок. Нагадуємо, що оригінальний матеріал розміщено на сайті видання LIGA за посиланням

Історичний кидок банкою помідорів 

Були сутінки, сонце ще не зійшло. Олена сиділа на балконі й курила: «Дивлюсь, щось повільне пливе. Спочатку подумала, ворону підбили. А потім почула дзижчання».До цього вона жодного разу не бачила дрони зблизька. Втім, почувши звук, зрозуміла: перед нею точно не птах.  

У квартирі знайшлося б щось більш відповідне, щоб запустити у ворожий пристрій, каже жінка. Але в той момент подумала, що поки забіжить у кімнату та повернеться, втратить час – дрон може зникнути. Натомість банки з консервацією стояли під її стільцем. 

Тому Олена схопила одну банку та щосили запустила: "Мабуть, від страху. Бо я злякалася. А що як звідти почнуть обстрілювати мене! Як же шкода тих помідорів… Не знаю, звідки взялися байки про огірки".

«Це були помідори зі сливою, мої улюблені. Літрова банка».  

Потім разом із чоловіком оббігли будинок, розтоптали залишки дрона і розкидали уламки по різних баках зі сміттям: «Бо я не розбираюсь в цій електроніці. Може, воно пише, відстежує». Мережею також, наче на підтвердження легенди, ширяться фото розбитої тари із солоними огірками. Олена називає знімки фейком. А свою розбиту банку з помідорами не фотографувала: "Час не той, щоб фото робити". 

Через день Олена спілкувалася з колишнім чоловіком, який живе поруч. Той розповів, що бачив ще один дрон. «Я запитала, що він зробив. Сказав – нічого, засмикнув штори, мовляв, а що я зроблю. »Молодець", кажу йому", – пригадує жінка. 

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", ЗСУ звільнили Миколаївський аеропорт від рашистів

 

ІА "Вголос": НОВИНИ