Після зміни влади у Міністерстві охорони здоров'я розгорівся скандал між новим керівництвом та старими працівниками.

Про це заявила очільниця директорату медичних послуг МОЗ Оксана Сухорукова в інтерв'ю журналові «Країна».

«Заступник міністра охорони здоров'я Михайло Загрійчук сказав, що я не поділяю думку нового керівництва, коли пропонував звільнитись. У мене та голови Директорату стратегічного планування Ірини Литовченко, мовляв, інше бачення. Коли я відмовилася звільнитися, попередили, що все одно знайдуть формальну причину. Представники нової владної команди говорили: »На що ви перетворили міністерство? Чому всі гроші віддали Національній службі здоров'я? Їх треба забрати. Грошима маємо керувати ми«. Дивувалися, чому тепер не можуть впливати на призначення і звільнення лікарів. Мовляв, це не зміни на краще, а МОЗ просто позбавили впливу. Проте саме у цьому полягала суть реформи державної служби та децентралізації. Мені відповіли, що »по панятіям« має бути інакше. Але я так не працюватиму», - розповідає держслужбовець.

У перший день свого призначення пан Загрійчук зі словами «я - звичайний хірург» просив про допомогу, згадує Оксана Сухорукова.

"Від нього іноді йшли дивні критика та побажання. Розуміла, що це через відсутність досвіду державного управління. Питав, чому у нас серцево-судинні захворювання пріоритетні (Україна - перша в Європі і друга у світі за кількістю смертей від хвороб серця і судин, за даними ВООЗ. - Gazeta.ua). Мовляв, хоче, щоб була хірургія. Загрійчук не мав жодних досліджень і експертиз, чому цей напрямок варто зробити пріоритетним. Пояснив лише тим, що він, заступник міністра, - хірург. І цього має бути достатньо", - додає вона.

ІА "Вголос": НОВИНИ