Скандальний російський репер Алішер Валєєв (Моргенштерн), якому у квітні 2021 року заборонили в'їзд в Україну, відповів українському журналісту Дмитру Гордону на запитання про приналежність окупованого Криму.

Інтерв'ю журналіст опублікував на своєму Youtube-каналі. 

Під час розмови Дмитро Гордон поставив російському реперу декілька запитань, що стосуються України. Серед них було і запитання про те, кому належить Крим. 

У відповідь на це скандальний російський репер зазначив, що півострів належить кримчанам. Коли журналіст уточнив, що питається про те, чия це територія, Моргенштерн ухилився від відповіді. 

Дмитро Гордон припустив, що репер не відповідає на запитання, оскільки боїться санкцій з боку Росії. 

«Ти не хочеш казати, що це територія України, бо підуть санкції в Росії, я тебе розумію...», - підкреслив журналіст. 

Утім це запитання дуже роздратувало Моргенштерна. 

«Стоп, в сенсі: ти не хочеш казати, що це територія України? Ти зараз за мене намагаєшся відповісти, чи що?» - спитався він. 

«Ні, розумієш, згідно з міжнародним правом, Крим - це територія України», - ще раз наголосив Гордон. 

На що російський репер відповів, що йому все одно. 

«Слухай, не повіриш, але мені так на це по**й», - заявив Моргенштерн. 

Нагадаємо, російського репера Моргенштерна внесли до списку осіб, які загрожують нацбезпеці України 22 квітня 2021 року.

Раніше він неодноразово потрапляв у скандали в зв'язку із своїми висловлюваннями. Зокрема, під час концерту в Одесі в грудні 2019 року він назвав «показухою» траур за загиблими в пожежі, що сталася в Одеському торгово-економічному коледжі. 

 
 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ