Рада національної безпеки і оборони України запевняє, що продовжує перевіряти телеканали Медведчука, однак поки що підстав для застосування до них обмежувальних заходів немає. Також РНБО доручила Службі безпеки завершити перевірку юридичних осіб, причетних до телеканалів NewsOne і «112 Україна».

Про це повідомляє пресслужба РНБО.

«Станом на сьогодні Службою безпеки України фактів, підтверджуючих участь зазначених юридичних осіб у терористичній діяльності, не надано, проте Служба продовжує роботу. РНБО України чекає на висновки спецслужби для прийняття відповідних рішень. Просимо представників ЗМІ уважно ставитися до інформації, що її надають державні органи, і не робити хибних та поспішних висновків. Ще раз підкреслюємо – активна робота у цьому напрямку триває», – йдеться у повідомленні.

У РНБО заявили: повідомлення про те, що установа не вводитиме санкції проти телеканалів «112 Україна» і NewsOne, є некоректними.

24 вересня агенція «Українські новини» повідомила, що отримала відповідь на свій запит у РНБО, з якої випливало рішення Ради нацбезпеки і оборони не запроваджувати санкції проти телеканалів NewsOne і «112 Україна».

Як писав «Вголос», Рада національної безпеки і оборони заявила, що не виявила жодних підстав для введення санкцій проти телеканалів NewsOne і «112 Україна».

ІА "Вголос": НОВИНИ