Депутат Львівської міської ради від «Варти» Наталія Шелестак заявила, що відвідала першу сесію Львівської міської ради 8-го скликання, яку провели 24 листопада без мера Львова Андрія Садового, аби не порушувати норми законодавства.

Про це вона сказала в ефірі Народного толк-шоу.

Депутатка зазначила: вона та її колеги отримали повідомлення на електронну адресу щодо дати провдення першої сесії новообраної ради.

«Ми вивчали це питання, наскільки нам необхідно бути в залі, і вирішили разом з юристами, що ми маємо виконати законні вимоги. Мене так вчили: якщо не знаєш, як вчинити, чини по закону», - наголосила Шелестак.

І додала, що станом на вчора вона та її колеги усвідомлювали, що саме 19 листопада мала відбутися перша сесія, однак чому це засідання спочатку призначили на 3 грудня, збагнути не могли.

«Тому ми вирішили діяти у межах законодавства. І для мене незрозумілі ці скандали та істерики про захоплення влади. Ми не можемо змінювати закон. Ми прийшли і прийняли присягу», - резюмувала Шелестак.

Нагадаємо:

  • У вівторок, 24 листопада, представники “Європейської солідарності”, “Свободи” та “Варти” зібралися на перше засідання новообраної Львівської міської ради.
  • Тим часом фракції “Самопомочі” і близького до неї “Голосу” всупереч законодавству виконали вказівку міського голови Андрія Садового та проігнорували зібрання.
  • Водночас Садовий запустив дифамаційну кампанію у своїх ЗМІ, намагаючись звинуватити опонентів в “узурпації влади”.
  • Однак, врешті з’ясувалося, що міський голова намагався не допустити проведення сесії навмисно — щоби дати можливість сільрадам, які невдовзі будуть ліквідовані внаслідок утворення Львівської ОТГ, на останніх позачергових сесіях протягнути скандальні земельні рішення.
https://youtu.be/r7LB76b1JxM

ІА "Вголос": НОВИНИ