Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що Державне бюро розслідувань вдається до упереджених формулювань у провадженні щодо колишнього спікера Вверховної Ради Андрія Парубія.

Про це Аваков написав у Twitter.

Так, Арсен Аваков заявив, що очікує «закриття провадження та спростування абсурдних звинувачень відоповідно до закону та здорового глузду».

«Справа ДБР по Парубію та Одесі. Розумію, ще не могли за заявою не відкрити ЄРДР, – вимога КПК. Не розумію упередженості формулювань», – написав Аваков у твітері.

У свою чергу ексголова Верховної Ради Аандрій Парубій та народний депутат від «ЄС» повідомив у Facebook, що ДБР відкрило кримінальне провадження щодо нього через сутички 2 травня 2014 року в Одесі.

«ДБР відкрило проти мене кримінальне провадження. За організацію захисту Одеси весною 2014-го. Щоправда, у своєму листі ДБР це називає «масовими заворушеннями». Ось такий документ», – йдеться в повідомленні.

Документ, який оприлюднив Парубій свідчить, що Державне бюро розслідувань з 23 серпня 2019 року здійснює розслідування злочину, передбаченого статтею 294 Кримінального кодексу України (масові заворушення), «за фактом створення та координування Парубієм А. В. громадських озброєних угруповань з метою вчинення масових заворушень 02.05.2014 на території міста Одеси».

Поки що офіційного коментаря від ДБР з цього приводу не було.

Як писав «Вголос», окрім масових заворушень, слідчі вивчають причетність ексспікера Андрія Парубія до терористичної діяльності, зумисних підривів і підпалів.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ