Правками до законопроекту про ринок землі влада фактично забрала в простих українців можливість купити землю.

Про це в ефірі «Народного толк-шоу» на телеканалі НТА заявив ексзаступник голови ВРУ Руслан Кошулинський.

«Сама назва цього закону не відповідає суті. Бо насправді це є закон про розпродаж української землі сільськогосподарського призначення іноземним громадянам», - зазначив Кошулинський.

Політик наголосив, що після протестів суспільства влада внесла до проекту закону правки, втім ними швидше погіршила ситуацію.

«Зараз влада начебто внесла до нього правки...Обмежили купівлю землі 10 тисячами гектарів в одні руки. Але не внесла жодної зміни в господарський чи кримінальний кодекс, який би карав за купівлі більшої кількості землі. Іноземцям дозволили купувати землю через банки, якщо вони є акціонерами чи власниками. Не дали обмеження на купівлю землі особам з подвійним чи потрійним громадянством. І не передбачили жодного контролю за використанням землі», - сказав екснардеп.

«Вони говорять про те, що українці зможуть продати свою землю або придбати собі землю. Насправді ж у цьому законопроекті передбачено, що якщо ви хочете продати свій пай, то ви повинні його спочатку купити. Зауважте: купити, а вже тоді продати! А тепер уявіть, що хочете купити. Поїхали на заробітки, заробили, але купити все одно не зможете. Бо купувати землю за готівку заборонили», - додав Руслан Кошулинський.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ