Головний пропагандист Кремля, телеведучий на федеральному каналі «Росія» Володимир Соловйов, відомий своїми критичними щодо Заходу висловлюваннями, має посвідку на проживання в одній із країн НАТО – Італії.

Про це йдеться в розслідуванні російського опозиційного політика, засновника Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального.

Зокрема, Навальний показав сторінку з паспорта Соловйова, розповівши про привілеї путінського пропагандиста в країні НАТО.

Згідно з документом, посвідку на проживання в країні, яка є членом Європейського Союзу, крім Соловйова мають ще п'ятеро його дітей.

Крім того, Навальний зазначив, що щороку з державного бюджету Росії виділяється 21 мільярд рублів на пропагандистський телеканал, на якому працює Соловйов.

Опозиціонер підрахував, що кожен росіянин платить 143 рублів на рік, щоб Соловйов «багато жив, купував собі вілли на озері, оформив дозвіл на проживання в іншій країні, де жити набагато краще, ніж у Росії, бо там є чесні вибори».

Зазначимо, телеведучий пропагандистського шоу володіє віллою на озері Комо в Італії. Апартаменти були куплені 2013 року за 1,021 млн євро. У вересні 2017 року ФБК повідомляв і про іншу віллу Соловйова в Італії. Тоді телеведучий відповів, що він «просто багатий».

Навальний також з'ясував, що в лютому 2018 року Соловйов придбав собі автомобіль Maybach.

«Раніше він в «156-й раз для ідіотів» запевняв, що не має нічого, крім російського паспорта. У Європі італієць Соловйов на особистому Maybach за 15 млн їздить в синагогу, де брехати забороняють Тора і рабин», – акцентує telegram- канал «Футляр для віолончелі».

Пропагандист Володимир Соловйов не заперечує факту наявності в нього посвідки на проживання в Італії.

«Це тип візи. Це не громадянство. Воно не дає жодного права ні голосувати там, ні працювати там», – виправдовувався він.

У «Комсомольській правді» він заявив, що поcвідку на проживання в Італії він отримав більше 10 років тому, а віллу купив на чесно зароблені гроші.

Додамо, скандальні російські пропагандисти Ольга Скабеєва і Володимир Соловйов влаштували суперечку щодо правильного перекладу слів президента США Дональда Трампа про лідера РФ.

Нагадаємо, найоплачуваніший топ-пропагадист Кремля Володимир Соловйов заявив, що з Росії приїдуть до Харкова на танках через знесення пам’ятника сталінському маршалу Георгію Жукову.

ІА "Вголос": НОВИНИ