Пропонований об'єм Львівської ОТГ, який  на сьогодні задекларували, більше нагадує мишачу метушню під килимом і не відповідає інтересам ані Львова, ані приміських територій.

Про це в ефірі Народного толк-шоу 25 лютого заявив мер міста Винники Володимир Квурт.

Зазначимо, нещодавно Львівська міськрада звернулася до Львівської облдержадміністрації, Кабміну та Верховної Ради з пропозицією об’єднати місто з 20 сусідніми містами та селами. Позиція міської ради ґрунтується на містобудівній концепції «Великий Львів» – генплану, яка передбачає розширення міста в майбутньому за рахунок приміської зони.

До слова, чинний очільник департаменту економічної політики Львівської ОДА Степан Куйбіда, вважає, що при  формуванні майбутньої ОТГ «відірвати» від Львова селище Брюховичі і місто Винники – це злочин проти Львова.

«Скажіть, яку модель пропонує Львів? І для чого йому потрібні приміські території? І чи правильно, що Львів отримає більше зобов’язань, не отримавши можливостей?», - зазначив Квурт.

За його словами, якщо Львів ставить завдання не загубитися у світовій історії, місто має реалізовувати інфраструктурні проекти, які дозволять йому розвиватися.

«Пропонований об'єм Львівської ОТГ, який  на сьогодні задекларували, більше нагадує мишачу метушню під килимом і не відповідає інтересам ані Львова, ані приміських територій!», - акцентував мер Винників.

І додав: «До того ж сьогодні треба вести перемовини з населеними пунктами 30-кілометрової зони за межами Львова».

https://www.facebook.com/narodne.tolk.show/videos/533553750613695/?t=57

ІА "Вголос": НОВИНИ