Міністри закордонних справ Вадим Пристайко та Японії Тошіміцу Мотеґі у Токіо обговорили підтримку України та ситуацію на Донбасі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу посольства Японії в Україні.

Відомо, що зустріч міністрів тривала близько 20 хвилин.

Під час зустрічі міністр Японії наголосив на незмінній позиції країни, яку він представляє, щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України. Також він запевнив, що Японія продовжуватиме «невизнання будь-яких змін силовими методами».

У свою чергу, Пристайко підтвердив наміри посилювати співпрацю з Японією у різних напрямках - безпеки, економіки, культури, освіти та науки, туризму та інших.

Також міністри обговорили ситуацію на Донбасі.

Зазначається, що міністр Мотеґі висловив сподівання, що припинення вогню та розведення сил на сході України буде реалізовано. Стосовно цього міністр Пристайко повідомив, що президент України Зеленський працює над якомога більш мирним розв'язанням даного питання та на даному етапі очікується проведення наступної зустрічі у нормандському форматі. Вважається, що це допоможе просунутися ще на крок до вирішення конфлікту.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що якщо український народ не підтримає “формулу Штайнмаєра”, то уряд буде змушений направити третину бюджету на армію для захисту територіальної цілісності.

ІА "Вголос": НОВИНИ