Реформа поліції повністю не вдалася – поліція не є з людським обличчям.

Про це «Вголосу» розповів експрокурор Сергій Войченко.

«Позитивні зрушення були, але що ми отримали натомість: перше і щонайважливіше – поліція не є з людським обличчям. На жаль, українці дуже рідко можуть знайти у співробітниках поліції друзів або захисників», - наголосив він.

Хоча, за словами Войченка, й відбулися, наприклад, певні кадрові зміни у поліції. Свого часу полегшенням для водіїв стало зникнення з українських доріг такого негативного явища як ДАІ.

«Проте зараз часто можна побачити, як співробітники поліції повертаються до тих самих методів і знову перетворюються у ДАІвців: чатують то за поворотом, то за кущем. Також варто згадати і про те, що в Україні принаймні частково подолали вимагання поліцією на дорогах хабарів від водіїв. А от чи перестали їх брати, це питання відкрите, адже ми бачимо, як періодичне співробітників поліції таки на хабарах ловлять», - додав експерт.

«Якщо говорити про роботу слідчих, вона взагалі була завалена, тому що і надалі продовжуються замовні кримінальні провадження, потерпілі не можуть знайти правди та захистити свої інтереси. А слідчим натомість цікаві ті кримінальні провадження, де можна підзаробити. Та й самі співробітники поліції дуже рідко працюють за ідею», - резюмував Войченко.

Більше читайте тут: «Чи повернуть Нацполіції “людське обличчя”?».

ІА "Вголос": НОВИНИ