Фахівці розповіли, що варто включити у свій раціон, аби побороти алергію.

Про це інформує  elconfidencial.com.

Необхідно додати в свій раціон імбир, куркуму, помідори, лосось і продукти, багаті на вітамін С.

Настій цього кореня завдяки своїм протизапальним властивостям корисний не тільки для лікування алергії, а й також при застуді та тонзиліті. Одне дослідження показало, що імбир пригнічує вироблення цитокінів, сповільнюючи активацію тучних клітин і полегшуючи симптоми алергії. Тому краще, що можна зробити – приготувати цей продукт для інфузії або додати його в якості приправи для страв або салатів.

Куркума

Це ще одна спеція, яка, як відомо, має протизапальні властивості. «Активним компонентом куркуми є куркумін – хімічна речовина, яка зменшує запалення, на додаток до пригнічення гістаміну, що виділяється тучними клітинами», – пояснює Стейсі Галовіц, фахівець з алергії в Нью-Джерсі.

Дослідження, опубліковане в журналі «Літопис алергії, астми та імунології», показало, що вона також може зменшити закладеність носа і позитивно вплинути на імунну систему пацієнтів з алергією. Куркуму можна приймати у вигляді пігулок, настоїв або в якості заправки для страв. Насамперед вона широко використовується в східній та індійській кухні при приготуванні рису і виділяється своїм яскраво-помаранчевим або жовтим кольором.

Продукти з великим вмістом вітаміну С

Цей вітамін міститься у великій кількості продуктів, особливо в цитрусових, ківі, броколі, брюссельській та цвітній капусті. Він діє як природний антигістамін, пригнічуючи клітини, які його виділяють. Крім того, є антиоксидантом, а значить протидіє запальній реакції, яку викликає алергія.

Помідори

Вони також містять високий рівень вітаміну С, але не з цієї причини є антиалергенними. Помідори сповнені ліпоцену, іншого антиоксиданту, який зменшує запалення. Так само його можна знайти в фруктах, наприклад, кавуні або червоному винограді. Американська національна медична бібліотека визнає, що помідори можуть допомогти функціонуванню легень у людей з астмою, тому важливо додавати їх свій раціон не тільки для боротьби з неприємними симптомами алергії.

Лосось

Риба з високим вмістом жиру, така як лосось або сардини, завдяки високій концентрації омега-3 жирних кислот може боротися із запаленням, викликаним алергією. Ці жири допомагають стабілізувати клітинні мембрани, знижуючи ймовірність того, що вони виділятимуть гістамін. Дослідження, опубліковане в журналі Американського коледжу харчування показало, що жінки, які їдять більше риби, мають нижчу температуру, викликану алергією.

ІА "Вголос": НОВИНИ