Директор Центру суспільно-інформаційних технологій Валерій Димов вважає, що українські чиновники не заслуговують великих зарплат.

Про це він заявив у коментарі для ІА «Вголос».

«З моральної точки зору чиновники не мають права виділяти собі такі гроші. Їхні «здобутки», м’яко кажучи, не дуже великі. Наприклад, у Кабміні багато людей пройшли різного роду тренінги щодо оцінки ефективності роботи і саме за цим критерієм вони не мають права собі нараховувати премії, бо ми не бачимо їхньої роботи. Я не буду розглядати гіперболізовані зарплати Коболєва і Вітренка, але я говорю про інших чиновників із «космічними» зарплатами, чия ефективність близька до нуля. Ми також пам’ятаємо, що у нас був дефіцит у бюджеті і були зупинені виплати по всій країні», - сказав Валерій Димов.

«Щодо політичної складової, то я вважаю, що це намагання сучасної влади використати свій рейтинг, який поки ще не дуже впав. Чиновники зараз самі собі піднімуть зарплату, а суспільство згодом буде звертати увагу на зовсім інші речі. Взагалі, наші політики, коли вони в опозиції, завжди розповідають про високі заробітні плати, які контрастують із соціальними проблемами. Але коли вони приходять до влади, вони роблять те саме, що і їхні попередники», - додав він.

«І головний момент у цій ситуації полягає в тому, що ми не повинні забувати, що у нас війна. Коли ми говоримо про гривні, то часто це ті гривні, які не отримує фронт, воїни і вся військова промисловість. На фоні цього всього високі зарплати чиновників виглядають просто цинічно. Я розумію, що зарплата чиновника має бути конкурентною, але тоді і критерії і вимоги мають бути відповідними. У нас тут, за рідкісним винятком, більшість чиновників  некомпетентні, неефективні і не конкурентні. Я вже не кажу про  напівпорожню залу ВРУ, прогули, запізнення, скандали… Грубо кажучи, їх би вигнали з роботи переважна більшість працедавців. Або, скоріше, не взяли», - підсумував експерт.

Читайте повну версію статті: «Космічні» зарплати чиновників: цинізм чи необхідність?

ІА "Вголос": НОВИНИ