У Чернівцях у дитячому садку №42 «Перлинка» одну з дівчаток принизили, залишивши без подарунка на 8 березня.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook батько дитини - чернівчанин Ігор Лесько, який зареєстрований під нікнеймом Горный Уарабей.

За його словами, він відмовився здати гроші, які збирав батьківський комітет групи до дня 8 березня.

Також він опублікував фото, на якому видно, що дівчатка граються подарунками, які вони отримали до свята, а його донька сидить осторонь. Батько заявив, що це фото надіслали йому зумисно, щоб продемонструвати приниження його дитини.

«Не здали гроші у батьківський комітет на 8 березня», - у одному з дитсадків у Чернівцях принизили дівчинку

Батьки збирали гроші на 8 березня. Привітали дівчаток. Мою дитину не привітали демонстративно. Можна було вивести її з групи, подзвонити й сказати: «Заберіть дитину раніше», або ще якось вирішити цю ситуацію. Але вони привітали при всіх, а моя дитина сиділа й плакала
На думку батька, такі дії неприпустимі. Він вважає їх буллінгом, а також зазначає, що батьківські комітети взагалі не повинні існувати, адже «СРСР вже давно розпався».

«Не здали гроші у батьківський комітет на 8 березня», - у одному з дитсадків у Чернівцях принизили дівчинку

Ігор Лесько також повідомив, що з батьків збирали по 300 грн, проте дітям подарували декілька пластмасових динозавриків, а жодних чеків чи звітів ніхто не надав. У чоловіка виникають сумніви, чи ці кошти справді використали чесним способом, тому і не здає гроші на такі подарунки чи заходи. Також він повідомив, що за цю суму ще й вітають вихователів. На вимогу здати гроші батьківському комітету він відповів відмовою, адже хотів, щоби привітали лише його дитину.  Натомість йому відповіли, що в такому разі його донька залишитсья без подарунка.

Реакція освітян

Завідувачка садочку Аліна Колибняк сказала виданню ACC, що навмисно фото ніхто не надсилав.

«У садочку гроші ніхто не збирає. Все, що робить батьківський комітет, він робить на власний розсуд. Вони мають власні групи у соцмережах і там спілкуються. Їх ніхто ні до чого не зобов’язує», – наголосила вона.

Заступниця начальника управління освіти та науки Чернівецької міськради, начальниця відділу дошкільної освіти Ніна Вітковська додала, що чекає на пояснення від працівників закладу.

Читайте більше новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ